تعریف :
پرتودرماني يا راديوتراپي يکي از مهمترين شاخههاي فيزيک پزشکي است که به درمان بيماري با استفاده از پرتوهاي نافذ نظير پرتوهاي ايکس و آلفا و بتا و گاما مي پردازد.
هدف از پرتو درماني، از بين بردن حداکثر سلولهاي سرطاني با حداقل آسيب به بافتهاي سالم است که عمدتاً در معالجه و يا تقليل امراض سرطاني به کار مي رود.
گفتني ست تفاوت اين رشته با تکنولوژي پرتوشناسي(راديولوژي) در اين است که متخصص راديولوژي با استفاده از دستگاههاي تصويربرداري، از اعضاي مختلف بدن تصويربرداري ميکند اما متخصص راديوتراپي، از اشعه براي درمان بيماري استفاده ميکند و اجراي عمليات درماني را برعهده دارد.
توانایی :
اين رشته نيازمند دقت و ظرافت فراوان است زيرا همان اشعهاي که ميتواند بهبود بيمار را رقم بزند، در صورت استفادهي نابجا جان وي را ميگيرد.اين رشته بيشتر با افرادي که با مشکل سرطان دست و پنجه نرم ميکنند سروکار دارد. بنابراين داشتن مهارت کلامي و شرايط روحي رواني مناسب لازم است. همچنين تسلط بر درس رياضي و فيزيک دبيرستان، به خصوص آشنايي کامل با قوانين فيزيک نور و همچنين درس زيست شناسي لازمه ي موفقيت در اين رشته است.
برخی دروس تخصصی :
آناتومی سطحی بدن ، فیزیک عمومی ، بافت شناسی ، رادیوگرافی ، کمک های اولیه ومراقبت از بیمار ، فیزیولوژی
گرایشها(در مقطع کارشناسی) :
اين رشته در کارشناسي گرايش ندارد.
گرایشها(در مقطع کارشناسی ارشد) :
امکان ادامه تحصيل در مقطع کارشناسي ارشد براي گرايش هاي زير فراهم است:
رشته ي مهندسي پزشکي(زیست مواد یا بیوالکتریک)، رشته ي نانوتکنولوژي پزشکي، رشته ي راديوبيولوژي و حفاظت پرتويي، رشته ي زيست فناوري پزشکي، رشته ي ارزيابي فناوري سلامت، رشته ي انفورماتيک پزشکي، رشته ي مديريت خدمات بهداشتي درماني - رشته اپیدمیولوژی - رشته اقتصاد بهداشت - رشته آمار زیستی،رشته فیزیک پزشکی،رشته فناوری اطلاعات سلامت،رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی،رشته نانوتکنولوژی پزشکی، رشته رفاه اجتماعی ، رشته تاریخ علوم پزشکی و رشته علوم داروهای پرتوزا
گرایشها(در مقطع دکترا) :
در حال حاضر اين رشته دکترا ندارد
موقعیت شغلی :
فارغ التحصيلان ميتوانند در مراکز پرتودرماني بيمارستان ها و مراکزتحقيقاتي به پرتودرماني هاي ساده و تخصصي بپردازند.