تعریف :
بيوتکنولوژي علم استفاده از ميکرو ارگانيسم ها در راستاي منافع انسان است وبه عبارتي کاربرد فنون مهندسي ژنتيک در توليد محصولات کشاورزي،صنعتي،درماني وتشخيصي با کيفيت بالاتر،قيمت ارزان تر،محصول بيشتر وخطر کمتر است. اين رشته از سه مرحله کارشناسي، کارشناسي ارشد و دکتري تشکيل شده است . در صورتي که معدل دانشجويان هر ترم بالا تر از 15 باشد مي توانند وارد مرحله ارشد شوند .
توانایی :
با توجه به طولاني بودت مدت تحصيل در اين رشته ، علاقه شرط اوليه ورود به اين رشته مي باشد. تلفيق رشته هاي علوم تجربي و علوم رياضي فيزيک باعث مي شود درصد کمي از داوطلبان به اين رشته تمايل داشته باشند. بهره هوشي بالا ، قدرت درک و استدلال، توان نوآوري و خلاقيت، علاقه و انگيزه شديد به يادگيري شرط لازم براي ورود به اين رشته مي باشد.آشنايي با زبان برنامه نويسي، تسلط بر زبان انگليسي از شرايط ورود به اين رشته مي باشد .
برخی دروس تخصصی :
آمار و احتمال ، روانشناسی عمومی ، فیزیک نوین ،مکانیک ، موج و حرارت ، اصول مهندسی ژنتیک
گرایشها(در مقطع کارشناسی) :
اين رشته در کارشناسي گرايش ندارد.
گرایشها(در مقطع کارشناسی ارشد) :
بيوتکنولوژي ميکروبي، بيوتکنولوژي پزشکي، بيوتکنولوژي محيطي و دريايي، بيوتکنولوژي مولکولي، فرآورش زيستي و بيوتکنولوژي کشاورزي (گياهي)
گرایشها(در مقطع دکترا) :
اين رشته به صورت دکترای پيوسته ارائه می شود.
موقعیت شغلی :
رشته بيوتکنولوژي، يک رشته جديد است و بيشک مدتي زمان خواهد برد تا فارغالتحصيلان آن، جايگاه واقعي خويش را پيدا کنند اما اين به معناي آن نيست که موقعيت شغلي براي فارغالتحصيلان اين رشته مهيا نيست چون زمينه کار بيوتکنولوژي در داخل کشور مساعد است. فارغالتحصيلان اين رشته ميتوانند به عنوان نيروي انساني متخصص براي مديريت مياني و هدايت امور فني خطوط توليد، مزارع و آزمايشگاهها مشغول به فعاليت شوند.