تعریف :
رشته مهندسي پليمر شناخت، طراحي، فرمولاسيون، آناليز و بررسي خواص فيزيكي و مكانيكي سه ماده عمده ميباشد كه اين مواد عبارتند از : لاستيك ، پلاستيك و كامپوزيت. يعني ما در رشته مهندسي پليمر هر آنچه كه به اين مواد بر ميگردد را مطالعه و بررسي ميكنيم.
توانایی :
يک دانشجوي مهندسي پليمر لازم است که شيمي را بداند تا بتواند پليمر را بفهمد. همچنين اين رشته نياز به رياضيات قوي مانند ساير رشته هاي مهندسي دارد و بالاخره بايد دانشجوي اين رشته به زبان انگليسي مسلط بوده و طريقه کار با کامپيوتر را بلد باشد.
برخی دروس تخصصی :
کنترل رنگ ، موازنه جرم و انرژی ، مهندسی پلاستیک ، تکنولوژی کامپوزیتها ، شيمي و تکنولوژي مواد رنگ زا
گرایشها(در مقطع کارشناسی) :
صنایع پلیمر ، تکنولوژی رنگ
گرایشها(در مقطع کارشناسی ارشد) :
مهندسي پليمر در مقطع کارشناسي ارشد داراي گرايش هاي «صنايع رنگ»، «فرايند پليمريزاسيون»، «نانو پليمر» و «علوم و فناوري چاپ» و ... مي باشد.
گرایشها(در مقطع دکترا) :
در مقطع دکتري نيز قابل تحصيل است.
موقعیت شغلی :
گمنامي رشته مهندسي پليمر يكي از مشكلاتي است كه بيشتر دانشجويان و فارغالتحصيلان اين رشته از آن سخن ميگويند. آنها معتقدند كه بيشتر مديران صنايع و شركتهاي دولتي و خصوصي از كارآيي مهندسان پليمر اطلاعي ندارند. و با اين وجود، بازار كار فارغالتحصيلان اين رشته تنها شامل كارخانجات ساخت رنگ نميشود . امروزه صنعت پوششدهي بسيار گسترش يافته است تا جايي كه در كنار هر صنعت مادر حتما يك صنعت پوششدهي، حضوري فعال دارد. مثلا در يك اتاق هزاران قطعه است كه اكثر آنها پوششدهي شدهاند.