مطالعات جدید نشان میدهد دور از اجتماع بودن آنقدر هم جنبه ی منفی ندارد،بلکه میتواند رابطه ی مثبتی با افزایش خلاقیت داشته باشد.
با توجه به مقاله ی تک تایمز،پژوهش های دانشمندان طی این سال ها نشان داده که نبود روابط اجتماعی با رنج سنی خود شخص میتواند اثرات منفی بر سلامت روحی و جسمی فرد بگذارد.تخمین زده شده،بیش از 42.2 درصد افراد بالای 40 سال در آمریکا خود را از داشتن روابط اجتماعی محروم میکنند،که به این مسئله اپیدمی تنهایی گفته میشود.
محققان در یک بررسی با مطالعه انگیزه های فردی 295 نفر برای کنارهگیری اجتماعی پرداختند. همچنین خلاقیت، علائم افسردگی، اضطراب و پرخاشگری در این افراد مورد بررسی قرار گرفت.
این مطالعه با تمرکز بر سه نوع انزوای اجتماعی صورت گرفت. نوع اول احساس خجالت است، که در آن انزوای اجتماعی ناشی از احساس ترس است. نوع دوم اجتناب است که علت آن اینست که فرد تعامل اجتماعی را دوست ندارد. نوع سوم غیراجتماعی بودن است که به نوعی انزوای اجتماعی غیرترسناک محسوب میشود. نتایج نشان داد که اگرچه این سه نوع انزوای اجتماعی در برخی موارد همپوشانی نشان می دهند اما نتایج مربوط به سه نوع مختلف آن با هم فرق دارند.
محققان برآورد کردند که افراد خجالتی در واقع از تنهایی خود لذت نمی برند و نمی توانند از زمان خود به طور مفید استفاده کنند. این در حالی است که افراد غیراجتماعی می توانند از تنهایی خود لذت ببرند و از آن به شکلی مفید و خلاقانه بهره بگیرند.
در مقایسه با افراد خجالتی و مردم گریز، افراد غیر اجتماعی زمان بیشتری را به تنهایی می گذرانند اما به طور خاص از ارتباط با همسالان خود کمتر اجتناب می کنند. بنابراین این افراد به اندازه ای که لازم دارند از روابط اجتماعی بهره برده و در عین حال از تنهایی خود لذت می برند.
موضوعی اکثریت افراد درباره افراد منزوی می دانند،در رابطه با پیامد های منفی این مسئله می باشد.البته دانشمندان معتقدند که باید انگیزه ی شخصی این افراد برای انزوا از روابط اجتماعی نیز در نظر گرفته شود.
به طور خلاصه با توجه به یافته های جدید پژوهشگران غیر اجتماعی بودن می تواند دارای اثرات مثبت هم باشد،به طور مثال یکی از این اثرات افزایش خلاقیت می باشد.