تعریف :
هدف اصلي اين رشته، استفاده از دانش فيزيک و رياضيات در بوجود آوردن مواد و محصولات بهتر براي دنياي امروز است. اين رشته با طراحي، ساخت و بهره برداري از فرايند ها و کارخانجات مربوط با صنايع شيميايي درگير است. اين رشته بر سه بخش اساسي «اختلاط»، «مهندسي واکنش» و «جداسازي» تکيه دارد. امروزه مهندسين شيمي علاوه بر فرايند توليد مواد اوليه پايه، در توسعه و توليد محصولات متنوع و با ارزش شرکت دارند. امروزه مهندسي شيمي ارتباط تنگاتنگي با علوم زيست شناسي، مهندسي پزشکي و اغلب شاخه هاي مهندسي دارد.
توانایی :
يک مهندس شيمي قبل از آنکه يک شيمي دان باشد، يک مهندس است. مهندسي که کمي شيمي مي داند. يک شرط اصلي براي موفقيت در رشته مهندسي شيمي، داشتن پايه قوي رياضي است. بله، تعجب نکنيد! در اصل مهندسي شيمي زاييده ضرورت و نياز صنعت مکانيک، الکترونيک و عمران است. پس بدين ترتيب، افرادي که نقطه قوتشان درس رياضي و مباحث حل معادله و محاسبات است، از انتخاب اين رشته راضي و خشنود خواهند بود.لازم به ذکر است از انجایی که فارغ التحصیلان این رشته در مراکز صنعتی و محیط های خارج از شهر مشغول به کار میشوند ؛از این رو آمادگی روحی و بدنی برای انجام امور فنی وکار فیزیکی ضروری می باشد.
برخی دروس تخصصی :
استاتیک و مقاومت مصالح ، مکانیک سیالات ، ترمودینامیک ، موازنه جرم و انرژی ، کنترل فرآیند
گرایشها (در مقطع کارشناسی) :
گرایش های این رشته در مقطع کارشناسی در کنکور سراسری 95 حذف شده است
گرایشها (در مقطع کارشناسی ارشد) :
در مقطع کارشناسي ارشد داراي گرايش هاي پلیمر، صنايع غذايي، طراحی فرايند، محيط زيست، پتروشيمي، صنایع گاز، نانو فناوری ، بیو تکنولوژی ،ترموسینتیک و گاتالیست، پدیده های انتقال و فرآیندهای جداسازی،مدل سازی،شبیه سازی و کنترل و صنایع شیمیایی معدنی مي باشد.
گرایشها (در مقطع دکترا) :
اين رشته در مقطع دکترا هم قابل تحصيل است.
موقعیت شغلی :
پس از فارغالتحصيلي در رشتهي مهندسي شيمي، امکان اشتغال در کارخانههاي توليدي (به عنوان مهندس توليد) و شرکتهاي مشاور (به عنوان مهندس مشاور) وجود دارد. يکي از مهمترين مزيتهاي مهندس شيمي اين است که به طور همزمان مهارت مهندس مکانيک و مهندس شيمي را آموخته است و حتي ميتواند تمام طرحهاي خود را از نظر اقتصادي و بازدهي امکانسنجي کند.